placeholder image to represent content

1st quarter test in 10th Grade Biology

Quiz by Cyrus Flores,

Feel free to use or edit a copy

includes Teacher and Student dashboards

Measure skills
from any curriculum

Tag the questions with any skills you have. Your dashboard will track each student's mastery of each skill.

With a free account, teachers can
  • edit the questions
  • save a copy for later
  • start a class game
  • automatically assign follow-up activities based on students’ scores
  • assign as homework
  • share a link with colleagues
  • print as a bubble sheet

Our brand new solo games combine with your quiz, on the same screen

Correct quiz answers unlock more play!

New Quizalize solo game modes
29 questions
Show answers
  • Q1
    _____ 1). One organism taking resources from another while harming the other organism is ____.
    D). predation
    A). competition
    B). commensalism
    C). parasitism
    30s
  • Q2
    _____ 2). Two different kinds of organisms living together for mutual benefit have a relationship of
    C). parasitosis.
    D). saprophyte.
    B). heterotroph.
    A). symbiosis
    30s
  • Q3
    _____ 3). The relationship between a tick and its host is an example of .
    D). mutualism
    A). commensalism
    C). parasitism
    B). succession
    30s
  • Q4
    _____4). An organism which lives on or in another organism and derives its nutrition from that organism is a(n)
    A). autotroph.
    C). parasite.
    B). heterotroph.
    D). saprophyte.
    30s
  • Q5
    _____5). A type of symbiosis in which one organism benefits and the other does not benefit and is not harmed
    B). amensalism
    C). commensalism
    A). mutualism
    D). parasitism
    30s
  • Q6
    _____ 6). What is the type of symbiosis in which both organisms’ benefit?
    D). predation
    A). mutualism
    C). commensalism
    B). parasitism
    30s
  • Q7
    _____7). Which scenario describes a commensalism relationship?
    C). a tick feeding on a dog
    D). a mosquito sucking the blood of a horse
    A). a lion taking down a gazelle
    B). a remora being carried by a great white shark
    30s
  • Q8
    _____ 8). Which pair of organisms share in a mutualistic relationship?
    C). bee / flower
    D). snake / mouse
    B). mosquito / human
    A). tapeworm / cow
    30s
  • Q9
    _____ 9). Egyptian plovers are birds that feed upon the parasites that live on crocodiles. In return, the crocodiles provide protection and a ready supply of food. What is the relationship between the Egyptian plovers and the crocodiles?
    B). - birds, - crocodiles
    A). + birds, - crocodiles
    C). - birds, + crocodiles
    D). + birds, + crocodiles
    30s
  • Q10
    _____ 10). Acacia trees are the dominant vegetation in many parts of Africa. A symbiotic relationship exists between acacia tree and certain species of ants. The acacia trees provide food and housing for the ants, while the ants protect the trees from browsing insects such as beetles and grasshoppers. What is the relationship between the acacia trees and the ants?
    A). + acacia trees, - ants
    D). + acacia trees, + ants
    B). - acacia trees, +ants
    C). - acacia trees, - ants
    30s
  • Q11
    _____ 11. An ecological model of the relationships that form a network of complex interactions among organisms in a community, from producers to decomposers, is called a(n)
    D). population.
    C). food chain.
    A). food web.
    B). ecosystem.
    30s
  • Q12
    _____12. Which graphic best represents the flow of energy in a biome?
    C). energy pyramid
    A). food chain
    B). food web
    D). food circle
    30s
  • Q13
    _____13. Which tool shows the amount of energy available at each feeding level?
    B). food chain
    A). food web
    D). food pyramid
    C). energy pyramid
    30s
  • Q14
    _____ 14). Which position in the food web is occupied by mushrooms?
    Question Image
    primary consumer
    producer
    tertiary consumer
    decomposer
    30s
  • Q15
    _____ 15. In the food web, which organism would be considered a tertiary consumer?
    Question Image
    snake
    hawk
    mouse
    mushroom
    30s

Teachers give this quiz to your class