placeholder image to represent content

Latihan Soal Basa Jawa-Sabtu, 13 Mei 2023

Quiz by Agustina Ari Pratiwi

Feel free to use or edit a copy

includes Teacher and Student dashboards

Measure skills
from any curriculum

Tag the questions with any skills you have. Your dashboard will track each student's mastery of each skill.

With a free account, teachers can
  • edit the questions
  • save a copy for later
  • start a class game
  • automatically assign follow-up activities based on students’ scores
  • assign as homework
  • share a link with colleagues
  • print as a bubble sheet

Our brand new solo games combine with your quiz, on the same screen

Correct quiz answers unlock more play!

New Quizalize solo game modes
5 questions
Show answers
  • Q1

    Dongeng sing paragane kewan diarani...

    mite

    fabel

    legendha

    30s
  • Q2

    Dongeng kang kalebu jinising fabel yaiku...

    Dongeng timun mas

    Dongeng kancil lan baya

    Dongeng Malin Kundang

    30s
  • Q3

    Wacanen dongeng ngisor iki kanthi premati!

     

    Kacarita ana manuk mabur ing dhuwur blumbang. Wiwite manuk bingung caranenulungi semut. Amarga manuk ora bisa nglangi. Manuk nemu akal. Manuk banjurgawa godhong kanggu nulungi semut. Manuk nyedhaki semut banjur nulung semut.

     Paragraf iku ngandhakake menawa...

    Manuk ora bisa nglangi

    Semut lan manuk ajar nglangi

    Semut pinter nglangi

    30s
  • Q4

    Wacanen dongeng ngisor iki kanthi premati!

    Kebo lan Jalak

    Ing zaman mbiyen, kebolan jalak kekancan. Kebo ngeroso pundake gatel-gatel. Nanging kebo ora isongukur awake dewe. 

    Kebo njaluk tulung nangkanca kewan liyane. Dhilalah ora enek kewan sing gelem nulung kebo. Akhire kebonelangsa. 

    Bar kuwi, jalak teko.Jalak nakoni kebo sing nelangsa. Ngerti ceritone kebo, jalak nutuli gegere keboben ora gatel-gatel maneh. Ket dino kuwi, kebo lan jalak dadi kekancan.

     

    Kebo ngeroso …gatel-gatel.

    Tembung kang trep kanggo njangkepi ukara ingdhuwur yaiku ….

    mripate

    pundake

    sikile

    30s
  • Q5

    Wacanen dongeng ngisor iki kanthi premati!

     

    Kancil lan Keyong

    Wanci esuk Kancil mlaku-mlaku. Kancil mandheg anapinggir kali. Kancil ketemu keyong. Keyong ditantang balapan mlayu. Kancilwatake gumedhe. Rumangsa banter dhewe playune. Keyong nampa panantange Kancil. Keyong-keyongpadha guyub. Keyong padha baris ana jero kali. Barise urut dawane kali. Kancilmlayu banter. Saben ngundang keyong. Keyong ing ngarepe mangsuli. Kuk aku anangarepmu. Kancil gumedhe kalah. Keyong seneng urip rukun menang.

    Wanci …. Kancil mlaku-mlaku

    esuk

    awan

    sore

    30s

Teachers give this quiz to your class