placeholder image to represent content

Managementul clasei

Quiz by Victoria stratan

Our brand new solo games combine with your quiz, on the same screen

Correct quiz answers unlock more play!

New Quizalize solo game modes
12 questions
Show answers
 • Q1
  Este un proces complex în care managerul dezvoltă şi aplică o strategie educaţională specifică fiecărui modul al ierarhiei structurii de învăţământ, se localizează cu precădere la nivelul formal al educaţiei, raportându-se la conducerea activităţii şcolare din punct de vedere instituțional.
  managementul resurselor umane
  managementul clasei de elevi
  managementul educațional
  managementul şcolar
  300s
 • Q2
  Ansamblul de procese prin care se realizează legătura dintre obiective, resurse umane (educabili) și structura organizatorică.
  funcţa de evaluare
  funcţia de motivare
  funcţia de coordonare
  funcţia de organizare
  120s
 • Q3
  Este un stil cronofag, caractearizându-se printr-o atmosferă participativă a întregului colectiv, atât pentru adoptarea deciziilor cât şi pentru desfăşurarea activităţilor comune.
  stilul laissez-faire
  stilul autoritar
  stilul democratic
  120s
 • Q4
  Stilul respectiv poate viza colectivele compuse din elevi care nu au capacităţi de învăţare ridicate, dar care au motivaţie; urmărirea obiectivelor şi luarea deciziilor de către clasă este supravegheată îndeaproape de învățător, care încearcă să îşi convingă elevii prin sugestii şi idei.
  managerul participativ
  managerul persuasiv
  managerul delegator
  managerul directiv
  120s
 • Q5
  Acest rol, adoptat de cadrul didactic, prin intervenţiile punctuale adaptate situaţiilor respective, conduc elevii pe drumul cunoaşterii, prin sfaturi şi recomandări care susţin comportamentele şi reacţiile elevilor.
  îndrumă
  coordonează
  comunică
  organizează
  120s
 • Q6
  Ansambluri de indivizi, constituite istoric, între care există diverse tipuri de interacţiuni şi relaţii comune determinate.
  clasa de elevi
  colectivul pedagogic
  comitetul părintesc
  consiliul de etică
  60s
 • Q7
  Reprezintă una din caracteristicele clasei ca grup social.
  standardele
  procedeele
  imaginația
  scopurile
  60s
 • Q8
  Elevii sunt incluşi posedând interese, capacităţi, rezultate şcolare diferenţiate, dispunând de sarcini de instruire diferenţiate sau comune (la nivel de dificultate, la nivel de conţinut).
  grup de apartenență
  grup omogen
  grup experimetal
  grup eterogen
  120s
 • Q9
  Reglementează activităţi şcolare, aplicarea lor se face în mod uniform şi unitar pentru toţi elevii, iar cadrul didactic trebuie să depună eforturi pentru a realiza trecerea lor progresivă de la caracterul impus, coercitiv la cel acceptat, interiorizat.
  norme corelative
  norme implicite
  norme explicite
  norme bilaterale
  120s
 • Q10
  Apelul la această strategie intervenţionistă se poate face numai în cazul în care subiectul are o anumită maturitate psihoafectivă. În urma utilizării sale, se înregistrează efecte vizibile atât în plan afectiv cât şi în plan cognitiv, cu consecinţe dependente de maturizarea morala a copilului.
  povața
  neglijarea
  pedeapa
  fraternizarea
  120s
 • Q11
  Relaţiile respective sunt determinate de poziţia pe care o ocupă fiecare în ierarhiile subiective şi obiective ale grupului clasă; pot fi considerate efectul participării conştiente sau inconştiente a membrilor grupului-clasă; se poate exercita din două direcţii.
  relaţii de intercunoaştere
  relaţii socio-afective
  relații de intercomunicare
  relaţiile de influenţare
  120s
 • Q12
  Un grup stabil în care se creează relații trainice devine, cu timpul, un grup cu personalitate. La ce caracteristică a clasei de elevi se referă?
  coeziunea
  autonomia
  stabilitatea
  sintalitatea
  120s

Teachers give this quiz to your class