# Multiplicative Comparison Word Problem Test Review

## Quiz by Jasmine Smith

Feel free to use or edit a copy

includes Teacher and Student dashboards

### Measures 3 skills from

Track each student's skills and progress in your Mastery dashboards

- edit the questions
- save a copy for later
- start a class game
- automatically assign follow-up activities based on students’ scores
- assign as homework
- share a link with colleagues
- print as a bubble sheet

- Q1
Monique and Wint are both reading the same book. Monique read 63 pages last weekend. She read 7 times as many pages as Wint.

Which equation should be used to find the number of pages Wint read?

$63\backslash times7=443$

$63+7=\backslash \; 70$

$63\backslash div7=\backslash \; 9$

$63-7=\backslash \; 56$

300sMGSE4.OA.2 - Q2
Five times as many as eight is _________.

5

8

40

56

120sMGSE4.OA.1a - Q3
Neil and Vincent are collecting cans. Neil has collected 10 cans and Vincent has collected 3 times as many cans as Neil.

Which equation would help find the number of cans Vincent has collected?

10x3= 30

$10\backslash div3=3R1$

10-3= 7

10+3= 13

300sMGSE4.OA.2 - Q4
twenty-four is three times what number?

eight

seven

six

nine

300sMGSE4.OA.1b - Q5
Christina read 7 pages in a magazine. She read 5 times as many pages in a book. How many pages did Christina read altogether?

Christina read 42 pages in all.

Christina read 35 pages in all.

Christina read 12 pages in all.

Christina read 2 pages in all.

300sMGSE4.OA.2 - Q6
Aida swam 7 laps in a pool. Kaya swam 28 laps. How many times the number of laps Aida swam did Kaya swam?

4

35

21

196

300sMGSE4.OA.2 - Q7
A small shrimp taco has 5 shrimp. There are 3 times as many shrimp in a large taco. How many shrimp are in a large taco?

There are 30 shrimp in a large taco.

There are 15 shrimp in a large taco.

There are 8 shrimp in a large taco.

There are 2 shrimp in a large taco.

300sMGSE4.OA.2 - Q8
Kyle sold 28 boxes of fruit for a fundraiser. Omar sold 2 times as many boxes of fruit as Kyle sold. What is the total number of boxes that Kyle and Omar sold?

42

84

14

56

300sMGSE4.OA.2 - Q9
Raoul biked 11 miles last week. Jackson biked 22 miles last week. Jackson biked how many times as many miles as Raoul?

Which equation can help you answer the question?

$22\backslash div11=\backslash square$

$22-11=\backslash square$

$11+22=\backslash square$

$11\backslash times22=\backslash square$

300sMGSE4.OA.2 - Q10
Which problem can be solved using the equation 3x9=A?

Judy found 3 acorns. Aaron found 3 times as many acorns as Judy. How many acorns did Aaron find?

Pam is 27 years old. She Is 3 times as old as Kate. How old is Kate?

Marco is making 12 apples turnovers. He needs 3 apples for each turnover. How many apples does he need?

300sMGSE4.OA.2